Lite tankar om miljövänlig mat

🤔FUNDERINGAR ÖVER KAFFEKOPPEN DENNA MORGON

✅HUR LÅNGT HAR VI KOMMIT MED VÅRT ARBETE FÖR EN BÄTRE MILJÖ och HUR MYCKET HAR VI FÖRÄNDRAT VÅR MATKONSUMTION FÖR ATT FRÄMJA EN BÄTTRE HÄLSA BÅDE FÖR PLANETEN OCH OSS SJÄLVA, SEDAN DEN 1. APRIL 2010, NÄR DEN REPORTAGEN SKREVS OM MIG😀

✅Redan 2009 hade jag en dröm om att sprida kunskap till olika målgrupper i samhället om matens påverkan på miljö, klimat och människors hälsa.
På den tiden jobbade jag på universitet som lärare inom miljöområdet. Och jag som civilingenjör i livsmedelsteknik såg en tidlig koppling mellan matproduktion och konsumtion och miljö och klimat, och tyckte att den kunskapen om att göra medvetna matval är ytterst viktig för oss alla.

✅Jag började driva en verksamhet som föreläsare inom ämnet som bisyssla vid sidan av mitt ordinarie jobb, med hoppet om att många ska vara intresserade av mitt ämnet. Men…. nej….troligtvis har jag varit för tidigt med min vision om en bättre miljö och hälsa genom att producera och konsumera mat på ett hållbart sätt, och att det är först när vi konsumenter ändrar våra matvanor som produktionen kommer att ställas om.

✅Nu, sedan 4 år tillbaka är jag egenföretagare på heltid, där jag bl.a. sysslar med samma frågor.
Jämförelse mellan nu och då – ja, det har hänt mycket sedan dess, och det händer mycket och det är glädjande. Medvetenhet om matens vikt för miljö och hälsa har ökat bland många, men det återstår mycket arbetet kvar på alla nivåer alltifrån politiska styrmedel, matproducenter, konsumenter….

✅Vi ska fortsätta jobba för en mer hållbar matproduktion och konsumtion.
Det är bara vi som har vilja och mod att skapa en bättre värld är vägvisare till förändring💚

Ta kontakt

Ingen fråga är för liten eller för stor, skicka gärna ett meddelande så svarar jag så fort jag kan.
  * = Obligatoriska uppgifter

  Skicka förfrågan

  Ingen fråga är för liten eller för stor, skicka gärna ett meddelande så svarar jag så fort jag kan.

   * = Obligatoriska uppgifter


   Skicka förfrågan

   Ingen fråga är för liten eller för stor, skicka gärna ett meddelande så svarar jag så fort jag kan.

    * = Obligatoriska uppgifter