Det blev en enkel och lätt lagad söndagsmiddag med zucchini och blandköttfärs. Jag kallar rätten för gratäng. Det var mest lämpligt namn, tycker jag.
Jag hade de här ingredienserna:
- 2 zucchini, medelstora
- 500 g blandfärs, självklart med märkning ”Från Sverige”
- smör (svenskt ekologiskt normalsaltat) att steka färsen i
- 1 fp krossade tomater (ekologiska)
- ca 1 tsk kanel (ekologisk)
- ca 1 tsk himalaya salt
- ca 1/2 tsk kajennpeppar (ekologisk)
- 3 skivade tomater (ekologiska)
- 1 fp fetaost
- 1 tsk torkad persilja (ekologisk)
- 2 msk ströbröd (ekologiskt)
Jag gjorde så här:
- Skivade zucchini på längden och delade dem i halvor, lade dem på skärbräda, saltade lite
och låt vätskan dras ut - Stekte färsen i smör. Kryddade med kanel, salt, kajennpeppar och lät det stekas tillsammans lite till.
Tillsatte krossade tomater, torkad persilja och blandade allt - Tog framme en ugnsform, smorde botten med olja och strödde 1 msk ströbröd på botten
- Torkade av vätskan från zucchiniskivorna
- Varvade zucchiniskivorna, färsen, tomaterna
- Strödde 1 msk ströbröd efter sista varvet
- Avslutade med att toppa med fetaost
- In i mitten i uppvärmd ugn i 200 grader, där det gräddades ca 45 min
Avslut:
Grönsallad passade fint till! Bon appetit!