Gratäng med zucchini

Det blev en enkel och lätt lagad söndagsmiddag med zucchini och blandköttfärs. Jag kallar rätten för gratäng. Det var mest lämpligt namn, tycker jag.

Jag hade de här ingredienserna:

  • 2 zucchini, medelstora
  • 500 g blandfärs, självklart med märkning ”Från Sverige”
  • smör (svenskt ekologiskt normalsaltat) att steka färsen i
  • 1 fp krossade tomater (ekologiska)
  • ca 1 tsk kanel (ekologisk)
  • ca 1 tsk himalaya salt
  • ca 1/2 tsk kajennpeppar (ekologisk)
  • 3 skivade tomater (ekologiska)
  • 1 fp fetaost
  • 1 tsk torkad persilja (ekologisk)
  • 2 msk ströbröd (ekologiskt)

Jag gjorde så  här:

  1. Skivade zucchini på längden och delade dem i halvor, lade dem på skärbräda, saltade lite
    och låt vätskan dras ut
  2. Stekte färsen i smör. Kryddade med kanel, salt, kajennpeppar och lät det stekas tillsammans lite till.
    Tillsatte krossade tomater, torkad persilja och blandade allt
  3. Tog framme en ugnsform, smorde botten med olja och strödde 1 msk ströbröd på botten
  4. Torkade av vätskan från zucchiniskivorna
  5. Varvade zucchiniskivorna, färsen, tomaterna
  6. Strödde 1 msk ströbröd efter sista varvet
  7. Avslutade med att toppa med fetaost
  8. In i mitten i uppvärmd ugn i 200 grader, där det gräddades ca 45 min

Avslut:

Grönsallad passade fint till!   Bon appetit!

Ta kontakt

Ingen fråga är för liten eller för stor, skicka gärna ett meddelande så svarar jag så fort jag kan.




    * = Obligatoriska uppgifter

    Skicka förfrågan

    Ingen fråga är för liten eller för stor, skicka gärna ett meddelande så svarar jag så fort jag kan.





      * = Obligatoriska uppgifter


      Skicka förfrågan

      Ingen fråga är för liten eller för stor, skicka gärna ett meddelande så svarar jag så fort jag kan.





        * = Obligatoriska uppgifter