Mat & De Globala Hållbarhetsmålen i Agenda 2030

Vår planet är något av det viktigaste vi människor har. Men, det håller på att hända oroväckande saker med vårt klimat och vår miljö. Mänskligheten står inför en av de största utmaningarna någonsin vad gäller att förvalta planeten. Dagens matproduktion och matkonsumtion är bland de största drivkrafterna bakom klimatförändringar och miljöförstöringar. Så vägen till en mer hållbar värld, går både direkt och indirekt till stor del genom den mat vi producerar och äter. Maten kan länkas till flesta av de FN:s sjutton hållbarhetsmålen som ska vara uppfyllda till år 2030. Av den här anledningen bör vi alla vara med och ta ansvar för våra mathandlingar på varsitt sätt och utifrån egna förutsättningar. Men, för att vara en del av lösningen och kunna göra en aktiv handling behöver vi skaffa oss först och främst kunskap om detta.                                                                                                           På den här föreläsningen får du lära dig om:  
  • Dagens miljöproblem & Matens påverkan på miljön
  • Agenda 2030 och matens koppling till de FN:s 17 globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030
  • Vad du kan göra i din matvardag för att bidra till att Agenda 2030 – målen uppfylls
Målgrupp: Lämpar sig såväl för utbildningsanordnare, företag, offentlig verksamhet, ideella föreningar, samt andra intresserade aktörer i samhället.
Om du vill veta mer, eller om du vill boka mig som utbildare, kontakta mig här.

Ta kontakt

Ingen fråga är för liten eller för stor, skicka gärna ett meddelande så svarar jag så fort jag kan.




    * = Obligatoriska uppgifter

    Skicka förfrågan

    Ingen fråga är för liten eller för stor, skicka gärna ett meddelande så svarar jag så fort jag kan.





      * = Obligatoriska uppgifter


      Skicka förfrågan

      Ingen fråga är för liten eller för stor, skicka gärna ett meddelande så svarar jag så fort jag kan.





        * = Obligatoriska uppgifter